Over mij

Sinds begin 2012 ben ik de trotse eigenaresse van een knus ateliertje in mijn achtertuin. Hoewel ik al jaren bezig was met keramiek heeft het toch nog lang geduurd voordat ik aan een eigen plek toe was.

In 1997 ben ik begonnen met boetseren en heb tot 2001 bij een keramiste alle technieken geleerd die nodig zijn om van chamotteklei iets moois te maken. Nu leef ik me uit in mijn eigen Kleihuiske en beschik ik over een keramiekoven om mijn creaties thuis te bakken. Dit is elke keer weer spannend: welke kleuren komen er uit en is het geworden wat ik er van hoopte?

Een eigen atelier geeft mij een echte boost en levert steeds weer nieuwe inspiratie op! Uitgangspunt is vaak een bolvorm, daar kan ik heel veel kanten mee op en maak er allerlei gekke beesten, kopvoeters en figuren op stelten van. Gluurdertjes  (luizenvangertjes) zijn leuk om in de tuin te zetten en de geldzak is een “spaarzaam” kadootje.

Ik maak zowel aardewerk als steengoed, in het laatste geval wordt het beeld op minimaal 1200 graden gebakken waardoor het in de winter buiten kan blijven staan. 

Ook voor opdrachten kunt u bij mij terecht. Zo heb ik twee keer de Parelprijs voor de optocht van de Brabantse Dag in Heeze mogen maken en twee gevelbeelden voor een historisch pand in de binnenstad van Amersfoort zijn inmiddels afgeleverd. Een grote uitdaging maar ontzettend leuk om te doen. Ook  heb ik een paar urnen mogen maken wat ik toch wel als zeer bijzonder ervaren heb.

Sinds 2015 is mijn werk regelmatig te vinden in Galerij Ward’s Art in Barneveld. In deze leuke kunstwinkel exposeren meerdere kunstenaars in wisselende samenstelling. Tussen mei en oktober ben ik te vinden op een aantal kunstmarkten door het land heen . Onder het kopje Markten & Exposities op deze site staat waar u mij kunt vinden, misschien ontmoeten we elkaar daar nog eens.

Veel plezier bij het surfen op mijn site!

Marleen